Nieuws

Werknemers thuiszorg mogen na 45 dienstjaren met pensioen

20191011: Personeel in de thuiszorg heeft een primeur. In hun nieuwe cao is vastgelegd dat zij na 45 werkjaren mogen stoppen met werken. Ook krijgen werknemers een loonsverhoging en, net als hun collega's in de gehandicaptenzorg, het recht om niet benaderd te worden door hun werkgever buiten werktijd.

https://www.ad.nl/ad-werkt/werknemers-thuiszorg-mogen-na-45-dienstjaren-met-pensioen~a0b6d106/

VVD: Elke thuiszorgmedewerker moet Nederlands spreken

20191007: Alle medewerkers in de thuiszorg moeten minstens een basisniveau Nederlands beheersen, vindt de VVD. Zo kan ook iemand die alleen het huis komt opruimen, checken en doorgeven of het goed gaat met een kwetsbare oudere of zieke.

https://www.ad.nl/politiek/vvd-elke-thuiszorgmedewerker-moet-nederlands-spreken~a9c4a26f/?referrer=https://www.google.com/

Geen extra uurtje schoonmaak meer voor Zundertse WMO’ers

20191004: ZUNDERT - Klanten van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kunnen in 2020 in de gemeente Zundert niet langer voor slechts vijf euro een uurtje extra huishoudelijke hulp inkopen.

https://www.bndestem.nl/breda/geen-extra-uurtje-schoonmaak-meer-voor-zundertse-wmo-ers~a2ddbcfa/


Flinke kras stadsbestuur Eindhoven na pijnlijk zorgdebat


20191003: EINDHOVEN - Het Eindhovens stadsbestuur heeft een flinke kras opgelopen door het debat over de huishoudelijke hulp. Vooral voor zorgwethouder Renate Richters is dat pijnlijk.

https://www.ed.nl/eindhoven/flinke-kras-stadsbestuur-eindhoven-na-pijnlijk-zorgdebat~a5cbeeff/