2020.09.14 | Behoud ISO-HKZ certificaat

Op 07 juli jl. hadden wij onze externe ISO-HKZ auditcontrole gehad. Uit de auditcontrole zijn er 3 verbeterpunten uit onze PDCA-cyclus dat deels uitgewerkt was. Dit hebben wij voor 07 september jl. kunnen uitwerken en opnieuw indienen. Met trost kunnen wij jullie berichten dat de 3 verbeterpunten positief bevonden worden, en wij onze ISO-HKZ certificaat weer voor een jaar verlengd is. 


2020.10.09 | OMT adviseert geen standaard preventief mondkapje in thuiszorg

In het OMT-advies dat morgen wordt gepubliceerd, maar nu al in handen is van Nieuwsuur, wordt preventief gebruik van mondmaskers nog altijd niet geadviseerd voor de thuiszorg. In het advies staat dat mondmaskergebruik voor thuiszorgpersoneel "overwogen kan worden" en "per cliënt" moet worden "beoordeeld".

Dit terwijl preventieve mondkapjes wél geadviseerd worden voor verpleeghuizen, en het OMT er ook vanuit gaat dat (op basis van een opgestelde risicoafweging) de ouderenpsychiatrie en geriatrische afdelingen binnen de gehandicaptenzorg voor preventief gebruik in aanmerking komen.

Het advies roept alleen maar veel verwarring op, vindt Jos de Blok, oprichter van thuiszorgorganisatie Buurtzorg. "Je moet nu dus bij elke cliënt een afweging maken. Dat is de dagelijkse praktijk niet."

Wat De Blok betreft was het beter geweest dat het OMT mondkapjes wél adviseert, tenzij er in redenen zijn om daar van af te wijken. "Dit hele stuk ademt sfeer van 'ga het vooral niet doen als het niet nodig is'. We zitten in situatie dat er veilig gewerkt moet worden. Dus doe het wel."
Lees meer: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2351553-omt-adviseert-geen-standaard-preventief-mondkapje-in-thuiszorg.html 

Ons team

We zijn meer dan een groepje experts. We zijn een familie van gelijkgestemden en we gebruiken onze passie en wat we kunnen om echt een verschil te maken.